Tom Kha Gai.

 
En soppa som vi åt när vi var i Thailand och har lagat några gånger hemma. Den ser kanske lite tråkig ut men är väldigt smakrik. Om du inte får tag på vissa ingredienser så kan du utesluta dem och ta något liknande.
 
4 portioner.
 
300 g kycklingfile, skär i mindre bitar
400 g kokosmjölk
1 bit galangarot, skivad
2 st kaffirlimeblad
citrongräs, krossat och skivat, endast den nedre delen används och du kan plocka upp dem när soppan är klar
0,5 msk räkchilipasta
1,5 msk fish sauce
2 tsk pressad lime
1 kycklingbuljongtärning
6 champinjoner, skivade och färska
2 tomater, skivade
ev skivad paprika
 
Koka kokosmjölken med galangarot, kaffir limeblad, citrongräs, räkchilipasta, fisksås, limejuice och kycklingbuljongtärning i några minuter. Lägg i kycklingen i soppan och låt koka tills den är klar. Sänk värmen,  lägg i svampen och tomaterna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0