Viltfärsjärpar med rårörda lingon och potatsmos.

 
En god vardagsrätt.
4 portioner.
 
300 g viltfärs
200 g blandfärs
1 dl råa lingon
1 dl ströbröd
1 dl creme fraiche
1 gul lök, rivs fint
salt & peppar
1 paket bacon, 140 g
3 dl viltbuljong
1 dl grädde
2 msk messmör
 
Blanda färsen, lingon, ströbröd, lök, salt, peppar och creme fraiche. Forma till järpar och vira bacon runt dem. Stek järparna gyllenbruna och efterstek sedan i ugnen på 250 grader i 10 minuter. Koka ur stekpannan ( skölj ej ur den efter stekningen av järparna ) med viltbuljong och grädde. Låt koka tills såsen tjocknat. Salta, peppra och blanda i messmör.
Servera med ett gott potatismos, rårörda lingon och inlagd gurka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0