Sambal oelek kyckling i ugn.

Går även att ugnsbaka med fläskfilé eller annat kött. Om du vill att tillagningen ska gå fortare så steker du köttet färdigt innan du sätter in det i ugnen. Den här rätten tycker även barn om och jag har gjort den massor av gånger.
4 portioner.
1 fläskfilé eller 4 kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
½ dl soja
1 tsk sambal oelek, ta mer om du vill ha det starkare
1 burk crème fraiche
 
Värm ihop grädde, creme fraiche, soja och sabal oelek i en kastrull. Skär köttet i lämpliga bitar och lägg de råa i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in den i ugnen på 175 grader i 1,5 timmar.
Servera med ris eller pommes frites, sallad och ett gott bröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0