Ambrosiakaka.
Här kommer inget nytt recept, men det är en god kaka som jag har glömt bort, så nu ska den bakas.
30 rutor.
300 g smör, rumsvarmt
6 dl strösocker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 apelsiner, finrivet skal
2 dl gräddfil
Glasyr:
5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
50 g syltade apelsinskal
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i smeten. Blanda sedan i apelsinskal och gräddfil till en smet. Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Börja med glasyren. Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred över den avsvalnade kakan. Strö över syltade apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i rutor.
Kommentarer
Trackback