Äppelsmulpaj med flingsalt.

 
Mycket enkel och god paj som smakar lite salt.
 
4 stora äpplen, skala och skär i mindre bitar
1 tsk kanel
2 tsk strösocker
flingsalt
 
Smuldeg:
 
125 g saltat smör
1,5 dl strösocker
1 dl havregryn, ibland tar jag fiberhavregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt
 
Blanda äpplena med kanel, flingsalt och strösocker. Lägg ned i en pajform. Blanda ihop smuldegen och strö över äpplena. Till hit kan du förbereda och ställa in pajen i kylen för att grädda den senare. Grädda på 225 grader tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med grädde och glass. Jag kom på att man kan göra dem i portionsformar också, vilket kan vara lite festligt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0