Banan i smördegspuff.

 
En dessert som är väldigt enkel att göra och jag har inte testat att göra den, men kan tänka mig att den påminner lite om friterad banan. Ge gärna en kommentar om ni provar att göra den.
4 portioner.
 
2 st. bananer som delas till 4 halvor
2 st. smördegsplattor
1 ägg
3 - 4 msk råsocker
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 225 grader. Låt smördegsplattan tina på en skärbräda och kavla ut den till ungefär dubbel storlek. Lägg på 4 bananhalvor på varje platta med mellanrum och skär itu smördegen efter varje banans form med 1 cm kant. Lägg upp dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp ägget och pensla smördegskanterna och strö råsocker på bananerna. Sätt in i ugnen i 10 minuter eller tills det fått lite färg. Vispa under tiden grädden med florsocker och vaniljsocker som sedan serveras till bananerna. Du kan gärna strö på lite rostade nötter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0