Mojo rojo.


En spansk kall sås med hetta som passar till både fisk och kött. Kan vara värt att prova till grillningen i sommar. Till denna rätt serveras ugnsrostade grönsaker, stekt biff och saltkokt potatis.
4 portioner.
 
4 skivor vitt bröd, riv i bitar
3 msk rödvinsvinäger
4 - 5 vitlöksklyftor, pressad
2 msk paprikapulver
1 tsk malen kummin ( kan uteslutas )
en gnutta cayennepeppar
1 äggula
1½ dl olivolja
1½ dl varmt vatten
 
Lägg det kantskurna brödet i en matberedare och tillsätt alla ingredienser utom olja och vatten. Kör snabbt ihop och tillsätt olja i en fin stråle. Späd med vatten och om du tycker den blir för tjock så tar du mer vatten än vad receptet anger.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0