Moules marinieres med grädde & chili


Går att servera som förrätt eller huvudrätt. Du kan tillaga det med färska eller frysta musslor.
4 personer.
 
1 förpackning frysta musslor a 500 g
2 msk smör
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ finhackad chili eller cayennepeppar
1½ - 2 dl torrt vitt vin
3 - 4 dl vispgrädde
hackad persilja
 
Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta. Lägg i de frysta musslorna och lägg på locket. När de tinat upp och öppnat sig så häller du på vinet och låter det koka upp utan lock. Låt koka i 1 - 2 minuter. Häll på grädden, smaka av med salt och lägg i chilin. Lägg på locket och koka i 3 - 4 minuter. Klipp över persilja vid servering. Plocka bort de musslorna som inte öppnat sig för de är inte så bra äta dem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0