Paolos italienska paj.


Det här är en mäktig paj och passar som ensam rätt eller på ett buffé bord.
4 - 6 personer.
 
6 medelstora potatisar, ej färskpotatis, gärna mjölig sort
2 auberginer, skär i små kuber
2 hård kokta ägg, skär i bitar
250 g bacon, skär i bitar
250 g mozzarella, skiva
2 råa ägg
2 dl parmesanost
1 dl persilja, finhackad
2 msk olivolja + till stekning
3 msk ströbröd
salt & peppar
vetemjöl till panering av aubergine
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg auberginen på en skärbräda och salta lite i 30 minuter. Luta skärbrädan så vätskan rinner bort. Torka av dem med hushållspapper och vänd dem i mjölet. Stek i olja och lägg dem sedan åt sidan. Stek bacon och lägg åt sidan. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten, ånga av. Pressa potatisen ned i en skål, vispa upp de råa äggen. Blanda ned de uppvispade äggen, persilja, parmesanost, salt, peppar och olivolja i potatisen. Blanda om väldigt försiktigt för potatisen måste vara porös annars blir den hård i pajen. Smörj och bröa en springform 24 cm i diameter och bred ut hälften av potatisen. Tryck inte till utan låt den vara fluffig. Fördela de kokta äggen, mozzarella, bacon och de stekta auberginerna på potatismoset. Fyll sedan på med resten av potatisen, jämna till och strö på ett tunt lager med  ströbröd. Grädda mitt i ugnen i 30 - 40 minuter. Servera den kall, ljummen eller varm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0