Southern Comfort Pecan Pie.

 
Super god paj från Louisiana.
10 - 12 bitar.
 
Pajdeg:
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk strösocker
1 krm salt
 
Fyllning:
3 ägg
2½ dl mörk sirap
½ dl Southern Comfort, whisky likör
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2½ dl strösocker
200 g pekannötter
 
Skär det kalla smöret i kuber och kör det snabbt i en matberedare med de övriga ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylen i 1 timme.. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och rulla sen upp den på brödkaveln och lägg ned den i en smord pajform ( ej löstagbar kant ) cirka 24 centimeter i diameter. Nagga botten och ställ in den i frysen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 175 grader.
Vispa äggen fluffiga till fyllningen och blanda sedan i sirap och Southern Comfort. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och strösocker i en separat bunke. Häll försiktigt ned äggblandningen i mjölbunken och rör om noga så att det inte blir några klumpar. Häll fyllningen i pajskalet och strö över pekannötterna. Grädda i 40 minuter eller tills fyllningen stannat. Den kan se lite bränd ut men det gör inget.. Låt svalna. Servera med vispad grädde smaksatt med Southern Comfort.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0