Stekt fisk med sallad från Nice.


En lättare rätt att bjuda på, men ack så god.
4 personer.
 
600 g fiskfilé, tex gös, rödspätta, torsk eller annan vit fisk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör
 
Sallad:
500 g kokta potatisar som halveras och skalas
80 g färsk babyspenat
250 g körsbärs - eller babyplommontomater, halveras
100 g svarta oliver
200 g sockerärtor
4 hårdkokta ägg, delas i hälften eller mindre bitar
1 burk ansjovisfiléer , 125 g
 
Saltad rödlök:
2 rödlökar, tunna skivor
1 msk grovt salt
1 tsk rödvinsvinäger
 
Majonnäs:
Ta färdig om du inte vill göra egen.
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
vitpeppar
3/4 dl rapsolja
3/4 dl olivolja
 
Lägg rödlöken i en skål och strö över grovsaltet, låt det ligga 20 minuter tills det börjar vätska av sig. Häll i ett durkslag och skölj av saltet. Lägg löken i en skål och häll på rödvinsvinägern. Vispa lätt ihop allt till majonnäsen utom oljan som vispas i med tunn stråle tills den tjocknar. Alla ingredienser till majonnäsen ska vara rumsvarma. Börja med salladen. Stek den kokta potatisen i olja så att den får lite färg. Blanda sedan i spenat, ansjovis, sockerärtor, tomater och oliver. Stek snabbt fisken. Servera genom att först lägga upp den varma salladen på en tallrik. Lägg på ägghalvor och fisk. Ringla över majonnäsen och servera rödlöken bredvid.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0