Carpaccio på rödbetor med valnötter och Chevrekräm.


Rödbetor och Chevré är en klassisk kombination där sötman i betorna bryts av fint mot den syrliga getosten. Det ska vara färska rödbetor men du kan säkert köpa hela färdigkokta istället om du vill spara tid.
4 personer.
 
500 g rödbetor, färska
1 dl valnötter, rosta i en torr stekpanna
1 påse salladsblad
1 msk olivolja
½ msk flytande honung
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
 
CHEVRE KRÄM:
75 g Chevré kräm
3/4 dl crème fraiche
1 krm salt
½ krm svartpeppar
 
Koka rödbetorna hela i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Använd gärna handskar för att inte få missfärgade händer av rödbetorna.  Skär betorna i tunna skivor, gärna på en mandolin. Börja sedan med krämen, Mosa samman getost och crème fraiche med en gaffel. Salt och peppar. Fördela rödbetorna på en tallrik. Klicka över getostkrämen, strö över sallad och valnötter. Ringla över honung och olivolja. Sist lite flingsalt och peppar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0