Kladdkaka med päron och mint.

 
God kladdkaka som jag åt på Nestros Cafe.
 
Ugn 175 grader.
 
100 g smält smör, låt svalna
3 päron, skär i små kuber, går att ta konserverade om du vill
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
7 - 8 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
After Eights eller annan mintchoklad
 
Stek päronbitarna i lite smör så att de blir mjuka. Rör ihop ägg och socker. Rör sedan i det avsvalnade smöret, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Vänd sedan i päronen försiktigt så att de inte går söner. Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Lägg sedan på ett par bitar After Eights så att det nästan täcker kakan. Grädda. Tiden kan variera från 20 - 35 minuter. Håll koll på kakan. Det är bättre att ta ut den när den är ganska kladdig för den stelnar lite efter att du har tagit ut den. Servera med vispad grädde och kanske några päronskivor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0