Jördärtskockssoppa med pilgrimsmusslor.

 
En len soppa med lite extra lyx. Toppa gärna med stekt svamp.
 
4 portioner.
500 g jordärtskockor, skala och skär i bitar
2 potatisar, skala och skär i bitar
smör
olivolja
2 schalottenlökar, finhacka
2 - 3 vitlöksklyftor, grovt skivade
1 msk rosmarin
7 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
2 msk sherry
2 dl vispgrädde
4 - 8 pilgrimsmusslor
salt & peppar
½ tsk paprikapulver, gärna rökt
 
Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt jordärtskockor, vitlök och rosmarin. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong, vin och sherry. Koka på svag värme under lock tills skockorna är mjuka, cirka 20 - 25 minuter. Mixa med mixerstav. Tillsätt grädde och koka sakta i 5 minuter. Smaka av med salt , peppar och paprikapulver. Torka av pilgrimsmusslorna, salta & peppra. Halstra dem hastigt i en stekpanna i het olja cirka 1 minut / sida tills de fått fin färg. Häll upp soppan i skålar och toppa med pilgrimsmusslor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0