Nötfylld kotlettrad.

 
6 - 8 personer.
1 kg benfri kotlettrad, gärna med svål
1½ tsk salt & 2 krm svartpeppar
3 - 4 hela vitlökar, finhackas
2 msk olja
 
Fyllning:
1 gul lök, finhackas
1 äpple, skalas och skär i små bitar
1 msk smör
½ dagsgammal minibaguette
1 dl valnötskärnor, mosas i en mortel
1 dl sötmandel, hackas
2 vitlöksklyftor, finhackas
3 msk persilja, finhackas
1 tsk salt & 1 krm svartpeppar
 
Börja med fyllningen. Fräs löken mjuk i smör, 3 minuter. Tillsätt äppelbitarna och fräs ytterligare 3 minuter. Låt kallna. Skär bort kanterna på brödet och finfördela det i matberedaren. Blanda ihop brödet med lök - och äppelfräset. Blanda sedan i valnötter, sötmandel, vitlök, persilja och kryddor.
Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett djupgående snitt längs hela kotlettraden. Krydda köttet. Fyll kotlettraden med nötfyllningen och bind ihop med ett steksnöre. Lägg köttet i en ugnsfast form. Halvera de hela vitlökarna. Pensla snittytan med olja och lägg ned de i formen bredvid köttet. Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 72 grader, cirka 1½ timme. Låt köttet vila i 15 minuter innan det skärs i skivor. Servera med tex klyftpotatis och någon god sås.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0