Ostron Rockefeller.

 
Detta recept sägs ha skapats i New Orleans och den smöriga såsen döptes efter tiden rikaste man John D Rockefeller. Vill du göra det enklare så kan du köpa färdig hollandaisesås.
4 personer.
12 ostron
grovt havssalt
 
Gräddstuvad spenat:
1 bananschalottenlök, finhackas
1 vitlöksklyfta, finhackas
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
200 g babyspenat
½ tsk salt
1 krm mald svartpeppar
 
Hollandaisesås:
100 g smör
3 äggulor
1 msk pressad citronsaft
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Börja med att öppna ostronen och lägg dem i en kastrull med vatten. Sjud 1 minut. Lägg underdelen av skalen på en plåt med grovsalt så att de står stadigt. Sätt ugnen på 250 grader.
Gräddstuvad spenat: Fräs löken i smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken. Pudra över mjölet och rör om. Häll på grädden. Koka upp och vänd i spenaten. Salt & peppar.
Såsen: Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten och salt i en kastrull eller i ett vattenbad. Vispa kraftigt till ett skum. Ta kastrullen från värmen och ställ den på en blöt handduk så att den står stadigt. Tillsätt smöret i en fin stråle under kraftig vispning. Fördela spenaten på botten av skalen. Lägg på ostronen och skeda över hollandaisen. Gratinera högst upp i ugnen tills ostronen fått en fin gyllene färg. Servera genast.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0