Rimmad torskrygg med ingefärs- och sojasmör.

 
4 portioner.
600 g torskrygg
havssalt
olivolja
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
2 schalottenlökar, hackas
3 vitlöksklyftor, finhackas
1½ msk japansk soja
1 tsk citronsaft
dill till garnering
 
Skrapa skinnet på fisken med en vass kniv. Dela i fyra bitar. Strö över havssalt ( går bra med vanligt salt ) på den köttiga sidan och låt ligga i 20 minuter. Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan nedåt. Stek i 10 minuter eller tills köttet vitnat och skivar sig. Fisken ska inte vändas.
Bryn smöret under tiden till dess det börjar dofta nötigt. Tillsätt ingefära, schalottenlök, vitlök och soja. Låt löken mjukna lite innan du häller i citronsaften. Lägg upp fisken på tallrikar och slå över sojasmöret. Servera med tex pressad potatis eller jordärtskockspure.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0