Scones med nötter och parmesan.

 
4 - 6 scones.
 
1 dl hasselnötter, torr rosta tills skalet blir svart och lossnar, grovhackas
2 ägg
1 dl matyoghurt
2 msk olivolja
4 dl vetemjöl
1½ dl riven parmesanost
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Ugn 225 grader.
Blanda ihop ägg, yoghurt och olja. Blanda mjöl, parmesan, bakpulver och salt. Blanda ned mjölblandningen i äggblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in nötterna. Dela degen i 4 delar och lägg dem i små bakformar klädda med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda ytterligare i 10 minuter, tills sconesen är genomgräddade. Låt svalna på galler. Servera med färskost och marmelad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0