Panzanellasallad.

 
Italiensk brödsallad med tomater, paprika och sardeller. Fräsch och god sommarmat.
4 portioner.
 
4 skivor lantbröd, gärna någon dag gammalt
olivolja
flingsalt
2 kvistar rosmarin, repad
500 g körsbärstomater, gärna olika färger, halveras
25 g sardeller inlagda i olja, hackas
200 g grillad paprika i burk, skär i små bitar
0,75 dl parmesanost, skär i flagor
1 liten rödlök, strimlas
1 klyfta vitlök, finhackas
1 msk kapris
0,5 dl svarta oliver
0,5 dl färsk basilika, strimlas
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt & peppar
 
Ugn 225 grader. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, men inte för mycket för då blir krutongerna svampiga. Strö på flingsalt och rosmarin kvistarna. Rosta i ugnen tills de blir gyllenbruna och krispiga, rör om då och då. Lägg tomater, paprika, sardeller, rödlök, kapris, oliver och basilika i en stor skål. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda noga och smaka av. För att krutongerna ska behålla sin krispighet så blandar du i dem strax innan servering. Toppa gärna med basilikablad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0