Rökig paprikasås.


När man rostar paprikorna får de en härligt söt och djup smak som gör såsen till en riktig höjdare.
 
4 personer.
 
4 röda paprikor, halvera och kärna ur
1 gul lök, skala och skär i klyftor
3 vitlöksklyftor, grovkrossas
½ dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm hickory liquid smoke, finns på flaska
 
Ugn 250 grader.
 
Lägg paprikorna med skalsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med lök och vitlök. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter, tills skalet på paprikan blir svart och bubbligt. Låt paprikorna svalna och dra gärna bort skalet. Mixa paprikorna grovt tillsammans med lök, vitlök och olja från plåten med mixerstav. Krydda med salt & peppar och liquid smoke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0