Fisksoppa med curry och sparris.


4 portioner.
 
400 - 500 g torskfilé eller annan vit fisk, skär i tärningar 3x3 cm
1 gul lök, finhacka
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 dl torrt vitt vin
8 dl fiskbuljong
1½ dl grädde
4 potatisar, 300 g, skala och skär i små tärningar
1 morot, skär i tunna skivor
100 g champinjoner, skiva
1 knippe grön sparris, dela i mindre bitar
 
Topping:
150 g skalade räkor
3 msk dill, finskuren
3 msk gräslök, finskuren
40 g laxrom eller annan sort
salt & peppar
 
Fräs löken i lite olivolja utan att den tar färg i en rymlig kastrull. Pudra på curry. Häll på vin, buljong och grädde, låt koka upp och småputtra en stund. Lägg sedan i potatis och morot, låt koka i 15 minuter. Lägg sedan i svampen och sparrisen, låt koka i 3 minuter.  Lägg i fisken i kastrullen, koka upp och ta genast bort den från plattan. Låt stå och dra i 5 minuter. Blanda ihop allt till toppingen . Portionera upp soppan i skålar och lägg på toppingen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0