Ketchup med sting.

 
Superlätt att göra och klart värt besväret. Gör den gärna dagen före. Håller flera månader i frysen.
 
1 liter.
 
1½ kg tomater, halvera och kärna ur, skär i mindre bitar
1 gul lök, finhacka
1 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
2 lagerblad
2 kryddnejlikor
1 kanelstång
1½ dl vinäger
2 dl råsocker
1 dl tomatpure
1 tsk salt
 
Fräs lök i olja tillsammans med chiliflakes, lagerblad, kryddnejlikor och kanelstång i en vid kastrull. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med ca 1 minut. Häll i vinäger, socker, tomatpure och salt. Låt koka utan lock 45 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns i botten. Låt tomatröran vila i rumstemperatur i 12 timmar. Ta upp kanelstång och lagerblad. Mixa ketchupen slät och fyll på rena burkar eller flaskor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0