Krämig laxgratäng med spenat, parmesan och stekt potatis.

 
En väldigt god fiskrätt och här ska det vara råstekt potatis, men du kan byta ut det mot kokt istället så går det lite snabbare. Jag har även bytt ut färsk spenat mot fryst för det ger mer smak.
 
4 portioner.
 
600 g laxfilé, skivas i smalare bitar
600 g potatis, skivas tunt
1 stor gul lök, hackas
3 msk rapsolja
salt & peppar
200 - 400 g fryst spenat
2 vitlöksklyftor, hackas
1 knippe dill, hackas
2 dl grädde
2 dl fint riven parmesanost
 
Ugn 200 grader. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisen på medelvärme tills den börjar kännas lite mjuk. Salta & peppra. Lägg över i en smord ugnsfast form. Fräs sedan lök i lite olja i någon minut och lägg sedan i spenat och vitlök. Fräs några minuter och salta & peppra. Lägg spenatröran på potatisen. Strö på dillen. Fördela den skivade laxen på spenatröran och häll på grädde. Lite mer salt & peppar. Toppa med parmesanost. Gratinera i ugnen tills allt är klart.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0