Citronkyckling med rucolasås.
Ett ganska magert recept och ändå gott. Du kan servera ris eller klyftpotatis till, men det går utmärkt att äta utan tillbehör.
4 portioner.
4 stora kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, finrivet skal och saft
1 msk sambal oelek
½ dl olivolja
1 tsk salt
400 g cocktailtomater på kvist
35 g rucola till garnering, men kan uteslutas
Sås:
35 g rucola
2 dl crème fraiche ( här kan du ta kvarg istället om du vill ha mindre kalorier )
1 msk pressad citronsaft
2 krm salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vitlök, citron, sambal oelek, olivolja och salt i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg dem i en ugnsfast form ( du kan marinera ett tag om du vill ). Lägg tomaterna ovanpå kycklingen, låt kvistarna vara kvar. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Mixa ihop alla ingredienser till såsen och den serveras kall till kycklingen. Låt sedan kycklingen vila i 5 minuter, skär i 1 cm tjocka skivor, sneda skivor. Ringla över såsen och lägg på tomaterna till serveringen.
Kommentarer
Trackback