Fiskgryta med räkor och dill gremolata.


Denna gryta kan förberedas 3 timmar innan den ska serveras, men vänta med fisk, räkor och ärtor.
4 - 6 personer.
 
600 g sejfilé, skär i 4x4 cm bitar
salt
1 tsk strösocker
500 g räkor med skal
2 stora morötter, skär i stavar
2 röda chili, tex spansk peppar, strimla
1 purjolök, skär i strimlor
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 burk krossade tomater, 500 g
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
50 g sockerärtor, finstrimla
 
Gremolata:
1 knippa dill, hacka
1 vitlöksklyfta, finhacka
1 citron, rivet skal
1 krm salt & ½ krm svartpeppar
 
Blanda salt och socker med fisken. Fräs morötter och chili i olivolja i 3 minuter. Tillsätt curry och fräs i 2 minuter. Blanda i purjolök, krossade tomater, grädde, salt och vatten. Låt puttra under lock i 10 minuter. Lägg ned fisken i såsen och sjud under lock i ytterligare 5 minuter. Strö över sockerärtorna och räkorna. Blanda ihop gremolatan och servera till grytan med ris eller bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0