Rogan Josh.


 
Mustig och underbart kryddig indisk lammgryta och går naturligtvis att göra med annat kött än lamm. Nu ser det ut att vara mycket ingredienser, men det mesta är kryddor.
4 - 6 portioner.
 
800 g lammkött eller grytbitar, delas i mindre bitar
2 stora gula lökar, mixas
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, grovhackad
½ dl vatten
olja
2 kanelstänger
10 kardemummakapslar, går bra med kärnor
5 kryddnejlikor
2 lagerblad
10 st. svartpepparkorn
salt
2 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver eller cayennepeppar
2 tsk malen koriander
1 msk paprikapulver
2 tsk garam Masala
1½ dl grekisk yoghurt + lite till servering
1 msk tomatpure
3 dl kycklingbuljong
basmatiris
 
Mixa lök, hälften av vitlöken, ingefära och vatten till en pure. Hetta upp en rejäl skvätt olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar, ta upp och lägg åt sidan. Fräs kanel, kardemumma, nejlikor, lagerblad och pepparkorn i oljan tills det börjar dofta.  Tillsätt sedan lökpurén och salt, stek mjuk. Häll i spiskummin, gurkmeja, koriander, chilipulver, paprikapulver och garam Masala, fräs i 1 minut. Häll ned köttet och tillsätt yoghurt, tomatpure och kycklingbuljong. Koka under lock på svag värme i några timmar tills köttet är mört. Lyft upp köttet och låt såsen koka ihop på hög värme om det behövs, lägg sedan i köttet igen. Servera med yoghurt, ris och naanbröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0