Aioli.


En ny variant på aioli med lite syra i som ger en extra piff. Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma så att det inte skär sig.
3 dl aioli.
 
2 st. äggulor
1 tsk dijonsenap
2 - 3 tsk pressad citronsaft eller rödvinsvinäger
2 krm salt
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
2 dl neutral olja
( ev. 1 dl finhackad basilika eller lite timjan ) 
 
Blanda ihop allt utom oljan och kör med elvisp eller mixerstav. Tillsätt oljan droppvis under vispning och sedan med en fin stråle. Häller du i oljan för snabbt så kan det skära sig. Servera till skaldjur, grillat kött eller vad som helst.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0