Bombardino.

 
Bombardino kan göras på många olika sätt, rom kan tex bytas ut mot whisky eller konjak. Ibland serveras den varm med espresso. Namnet bombardino lär komma av att en person som provade den heta, alkoholstarka toddyn utropade " det är som en bomb ", fast på italienska förstås.
 
4 drinkar.
 
citronlag:
1 citron, skalas med potatisskalare
1 dl strösocker
1 dl vatten
 
Drink:
8 äggulor
8 cl sockerlag
8 cl mörk rom
 
Garnering:
2 dl vispad grädde
espressopulver
 
Koka upp socker och vatten i en kastrull, lägg i citronskalen och koka till en simmig lag i 5 minuter. Låt kallna. Vispa äggulorna lätt med sockerlagen. Tillsätt rom och fördela i glasen, spritsa på grädde och pudra över espressopulver.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0