Bookmaker toast med biff och pepparrot.

 
En klassiker med senapskräm, äggula och pepparrot. Väldigt enkel att göra.
4 personer.
 
4 skivor biff eller oxfilé a 150 g
2 dl majonnäs
2 msk grov skånsk senap
2 tsk dijonsenap
10 cm färsk pepparrot, rivs
4 äggulor
1 kruka huvudsallad eller bladsallad
4 skivor bröd, tex surdegsbröd
smör och olja till stekning
 
Rumstemperera köttet någon timme innan stekning. Salta & peppra. Blanda majonnäs med båda senaps sorterna och ställ åt sidan. Stek köttet i olja på hög värme så att det får fin färg, tillsätt en smör klick och stek färdigt. Låt köttet vila innan du skär upp det i skivor. Stek brödet gyllenbrunt i smör. Låt smöret bli lite brunt innan du börjar steka. Lägg upp brödet på en tallrik och lägg på ett lager senapskräm och sen salladsbladen, sedan det skivade köttet och sist lägger du på den rivna pepparroten och formar det som ett fågelbo. I mitten lägger du äggulan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0