Fläskfile i krämig dragon - och senapssås.

 
Krämig och god sås, serveras med rotsaker.
4 portioner.
 
700 g fläskfilé, skär i skivor, 2,5 cm
smör och olja att steka i
salt & peppar
 
ROTFRUKTER:
600 g potatis, skär i klyftor
2 stora morötter, skär i stavar
1 palsternacka, skär i stavar
1 röd lök, skär i klyftor
5 klyftor vitlök, pressa med baksidan av en kniv
3 msk neutral olja
salt & peppar
 
SÅS:
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1½ tsk torkad dragon
1 tsk honung
citronsaft, några droppar
salt & peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form och ringla över olja, salt & peppar. Baka i ugnen ca 35 minuter. Salta och peppra fläskfilen och bryn snabbt i smör och olja, lägg åt sidan. Vispa ur pannan med grädde och kalvfond, tillsätt dragon och dijonsenap, låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citron, salt, peppar och honung. Lägg tillbaka fläskfilen i såsen och låt koka med i några minuter. Servera fläskfilen i sin sås med rostade rotfrukter.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0