Gratinerad torskrygg med ört- och brödtäcke.

 
En god och snabb torskrätt.
4 portioner.
 
800 g torskrygg eller torskfilé
2 msk pinjenötter, rostade i torr panna
1 dl ströbröd
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 dl persilja, finhackad
2 tsk torkad timjan
1 dl olivolja
salt & peppar
 
Tomatsås:
4 tomater skurna i mindre bitar
4 sardellfiléer i olja, skurna i bitar
2 msk kapris
2 msk persilja, finhackad
salt & peppar
3 msk olivolja
 
Ugn 225 grader. Blanda 0,5 dl salt och 0,5 liter vatten , rör om tills saltet löst sig. Lägg torsken i saltlagen i 15 minuter och skölj sedan av den snabbt i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Ställ fisken i ugnen i 15 minuter och häll sedan ut vattnet som finns i formen. Häll ströbröd i en skål, pressa ned vitlöken och rör sedan ned kryddor, nötter och olja. Salta och peppra på fiskens båda sidor och lägg sedan tillbaka den i en ugnsfast smord form, fördela örtröran över fisken och droppa över olivolja. Ställ in i ugnen i cirka 15 - 20 minuter. Börja under tiden med tomatröran. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i tomater, sardeller, kapris, persilja och salt. Låt puttra i 5 - 10 minuter. När såsen kokat samman tillsätter du salt & peppar. Servera fisken med tomatsåsen och en fräsch sallad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0