Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor.
De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna mjuka.
4 portioner.
300 g rabarber, ansa och skär i bitar
3 msk råsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk pressad citronsaft
HAVRESMULOR:
1½ dl havregryn
2 msk ljus sirap
1½ msk smör
GRÄDDYOGHURT:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk strösocker
Lägg rabarber, socker, ingefära och citronsaft i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt svalna. Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg. Låt kallna. Vispa grädden och rör ned yoghurten. Tillsätt sockret. Varva rabarber, smulor och yoghurt i ett glas. Servera direkt.
Kommentarer
Trackback