Stompa ( stekpannebröd )
Ett supergott stekpannebröd som är bakat på bikarbonat och det innebär att det inte behöver jäsa. Tänkte testa att baka dem på pizzastenen över grillen till sommaren när vi är i stugan. Gott frukostbröd.
20 stycken
5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk hela fänkålsfrön, stöt i mortel
2 tsk hel anis, stöt i mortel
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Blanda filmjölk och sirap. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vätskan. Knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar och kavla ut dem till rundlar, nagga med en gaffel. Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De får inte bli för mörka. Låt svalna på ett galler och förvara sedan i en plastpåse.
Kommentarer
Trackback