Kyckling med tomat och mozzarella.


Snabblagad mat med inspiration från Italien. Serveras med polenta, men ta det du tycker är gott.
 
4 portioner.
 
4 kycklingfiléer, halveras på längden
3 vitlöksklyftor, skiva tunt
2 msk smör + 1 msk olja
salt & peppar
1 krm chiliflakes, jag tar mer
1 tsk strösocker
½ tsk salt
1 dl torrt vin
1 burk krossade tomater
250 g mozzarella ost, rivs
1 dl parmesanost, grovrivs
1 påse rucola
 
KRÄMIG POLENTA:
1 liter vatten
1 tsk salt
3 dl polentagryn
50 g smör
1 dl turkisk yoghurt
 
Ugn 250 grader. Bryn kycklingen med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. Stek vitlök i 1 msk olja på medelvärme. Strö över chiliflakes, socker och salt. Häll på vinet och koka i 2 minuter. Tillsätt krossade tomater och koka ytterligare 10 minuter. Häll såsen över kycklingen. Strö över mozzarellan och parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen i 15 minuter.
 
POLENTA: Koka upp vatten med salt. Vispa i polentagrynen och sjud 5 minuter. Rör i smör och yoghurt. Strö rucola över kycklingen. Smaklig måltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0