Laxpasta med jordärtskockor och champinjoner.
Lyxig pasta med mycket smak.
4 portioner.
300 g laxfilé, skär i mindre bitar
4 vitlöksklyftor, skivas
20 g torkad Karl-Johan svamp, blötlägg
100 g färska champinjoner, skär i skivor ½ cm
200 g jordärtskockor, skär i skivor ½ cm
10 kvistar timjan, hacka fint
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 dl färsk ost
400 g tagliatelle
olivolja till stekning
Stek lök, jordärtskockor och champinjoner i en stor stekpanna med olja. Lägg ned den blötlagda svampen och ev. lite av vätskan från svampen och låt koka ihop tillsammans med det vita vinet. Häll sedan i grädden och timjan. Koka pastan. Salta och peppra laxen, lägg den sedan i stekpannan och blanda i färskosten. Vänd ned pastan med de övriga ingredienserna i stekpannan.
Kommentarer
Trackback