Rödvinsbräserad högrev med champinjoner och sidfläsk.


Ett nytt långkok och ganska enkelt att göra.
4 portioner
 
800 g högrev
200 g sidfläsk, tärnas
2 gula lökar, delade
2 morötter, delade
3 lagerblad
1 msk timjan
1 flaska rödvin
vatten
200 g champinjoner, dela i fyra
 
Lägg hela högrevsbiten i en stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan. Häll på vin och fyll med vatten så att det täcker hela köttbiten. Sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i bitar. Har du en större köttbitar så kokar du den bara lite längre. Sila spadet och reducera tills cirka hälften återstår och använd det som sås. Bryn fläsk och champinjoner hårt och lägg i såsen. Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme. Strö över timjan och servera med potatismos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0