Flavour bomb sallad.

 
En annorlunda sallad som är mer matig och god. Du kan lägga till eller ta bort ingredienser. Jag gjorde inte dressingen utan ringlade bara på olivolja och riven parmesanost. Ta gärna minst dubbelt så många tomater för de blir väldigt goda och krymper ihop en del.
4 portioner
 
300 g körsbärstomater, halvera
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
100 g chorizokorv, skuren i slantar
200 g haloumi, skuren i 1 cm tjocka skivor
0,5 citron, saft
1 msk vitvinsvinäger
1 klyfta vitlök, finhackad
salt & peppar
sallad tex gemsallad
200g kikärter, konserverade och avrunna
0,5 rödlök, fint skivad
 
Ugn 200 grader. Vänd tomaterna i olja och balsamvinäger. Lägg dem i en ugnsform och rosta i 35 minuter tills de har krympt och karamelliserats. Stek chorizon i en torr och het stekpanna tills de fått färg. Lägg dem på en tallrik. Samla upp oljan från korven och lägg den i en skål. Stek sedan haloumin tills den fått färg. Gör dressingen av citronsaft, vinäger, vitlök, chorizofettet, salt och peppar. Vispa. Blanda sedan ihop allt på ett stort fat och toppa med haloumi och dressing.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0