Hoisinfläsk.

 
Kryddigt sidfläsk med hoisinsås  och stjärnanis. Serveras med en syrlig kålsallad med gurka, ingefära och risvinäger.
 
4 portioner.
 
500 g rimmat sidfläsk, skär bort fettkappan
2 dl hoisinsås
1 tsk sambal oelek
2 klyftor vitlök, hacka grovt
2 stjärnanis
1 tsk svartpeppar
olja att steka i
300 g spetskål, strimla fint
½ gurka, kärna ur och skär i mindre halvmånar
30 g ingefära, riv och pressa ut saften
0,5 msk risvinäger
1 msk mirin, finns i asiatiska hyllan i de flesta butiker
1 msk citronsaft
2 msk japansk soja
salt
serveras med jasmineris
 
Skär fläsket i skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs stjärnanis och fläsk tills det börjar få färg på båda sidorna. Tillsätt vitlöken. Häll på hoisinsås, sambal oelek och svartpeppar. Låt koka samman hastigt tills såsen karamelliserats sig runt fläsket. Smaka av med salt. Börja med salladen: Blanda risvinäger, mirin, saften av ingefäran, citronsaft och soja. Blanda i spetskålen och gurkan i dressingen. Koka riset.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0