Pasta med kronärtskockor samt svamp och pistagenötsmix.

 
God vegetarisk pasta med pistagenötspesto.
4 portioner.
 
400 g bandpasta, kokas
150 g blandad svamp, tex kantareller och Karl-Johan, går bra med torkad
1 schalottenlök, finhackad
300 g kronärtskockor i olja, skär i 4 delar
 
NÖTMIX:
100 g pistagenötter, kokas i 3 minuter och låt svalna
2 msk rumstempererat vatten
3 msk parmesanost, riven
2 basilikastjälkar
1 liten vitlöksklyfta
skalet av 1 citron
3 msk olivolja
salt & peppar
 
hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills vätskan kokat in. Hacka några nötter för att använda som garnering. Lägg alla ingredienser till peston i en mixer utom oljan som tillsätts droppvis. Spara några kronärtskockor till garnering. Blanda pasta, kronärtskockor, svamp och peston i stekpannan. Blanda om ordentligt. Häll upp pastan i skålar och garnera med nötter och kronärtskockor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0