Saturday night teriyaki chicken.
Kyckling i ugn med asiatiska smaker och lika god vardag som fest.
6 portioner.
6 kycklingfiléer
Marinad:
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
1 lime, skal och saften hälls över nudlarna
5 msk soja
1 msk farinsocker eller muscovadosocker
1 msk solrosolja
1 msk sesamolja
Tillbehör:
300 g äggnudlar
6 vårlökar, skivade
5 msk sesamfrön, rostade i torr panna
koriander
1 röd chili, skivad
Blanda allt till marinaden och rör om tills sockret löst sig. Lägg i kycklingen och marinera i minst 30 minuter. Slå på ugnen 200 grader och lägg kycklingen med marinad i en ugnsfast form och tillaga i cirka 20 minuter. Efter halva tillagningstiden kan du ösa över marinaden och blanda runt kycklingen. När det är klart blandar du de kokta nudlarna med kycklingen. Blanda i vårlök, chili, koriander och limesaft. Strö över sesamfrön.
Kommentarer
Trackback