Vietnamesisk karamelliserad lax.

 
Fantastiskt god lax som är karamelliserad och serveras med salladslök och jasminris.
4 portioner
 
4 laxfiléer utan skinn
5 msk strösocker
1 bit ingefära, skalas och skär i tunna stavar
2 stora vitlöksklyftor, skivad
1 röd chili, fint skivad
3 msk thailändsk fisksås
1 liten bunt koriander, hackad
1 litet knippe salladslök, tunt skivad
50 ml vatten
jasminris till servering
 
Lägg salladslöken i iskallt vatten en stund. Ta en stor stekpanna med höga kanter och sätt den på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten. Koka i 5 minuter, rör runt då och då så att det inte bränner tills du har en mörk karamell. Lägg i laxfiléerna, vitlök, chili och ingefära. Blanda ordentligt så allt täcks av den karamelisserade såsen. Häll i 50 ml vatten och fisksås. Låt koka i 6 - 8 minuter tills laxen är klar. Garnera med koriander och salladslök. Servera med jasminris.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0