Pizza med chevre & valnötter.

 
En annorlunda och god pizza. Du kan köpa färdig pizzabotten eller göra den själv. Kronärtskockskrämen finns att köpa färdig, men går snabbt att göra själv. Du kan lägga på lufttorkad skinka när du tar ut pizzan för det behövs något salt. Ett annat tips är att byta ut chevrén mot mozzarella eller brie ost och lägga på salami när du tar ut den ur ugnen och skippa honungen.
 
4 pizzor.
 
FYLLNING:
4 dl riven parmesanost
8 skivade färska fikon
300 g Chevré i skivor
80 g valnötter , dela i mindre bitar
2 msk flytande honung
svartpeppar
30 g rucola eller mangold
 
KRONÄRTSKRÄM:
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk kronärtskocksbottnar, 400 g
½ tsk salt
 
Börja med kronärtskockskrämen: Stek lök och vitlök i olja utan att det får färg. Mixa alla ingredienser till krämen. Lägg pizzabotten på en ugnsplåt och bred ut kronärtskockskrämen och pensla kanterna med olja. Fördela parmesan, fikonskivor, Chevré och valnötterna på pizzan. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 15 minuter. Ringla över honung på den gräddade pizzan och dra ett varv med svartpeppar kvarnen. Toppa med rucola.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0