Confiterade kycklingklubbor med majonnäs.


Mycket enkelt att tillaga och godare än vad jag trodde.
 
4 portioner.
 
4 kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor, skiva
1 kruka dragon, går bra med torkad
salt & peppar
1 liter rapsolja
 
MAJONNÄS:
2 äggulor
1 msk senap
1 msk dijonsenap
½ msk rödvinsvinäger
2 - 3 dl rapsolja
salt
 
TILLBEHÖR:
stekt sparris
pommes frites, ris, klyftpotatis, pure eller gratäng.
 
Ugn 150 grader. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Salta & peppra. Lägg på vitlöken och dragon. Häll på oljan så att den täcker kycklingen. Tillaga mitt i ugnen cirka 3 timmar tills köttet lossnar. Låt svalna i oljan. Lyft sedan upp kycklingen från oljan och höj värmen i ugnen till 250 grader, grilla i cirka 10 minuter.  Stek sparrisen. Blanda äggulorna till majonnäsen med senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Kom ihåg att alla ingredienser till majonnäsen ska vara rumsvarma annars kan den spricka. Salta och späd med vatten om den blir för tjock.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0