Halstrad laxsashimi.

 
4 portioner.
 
Halstrad, marinerad lax serveras med tunt skivad rättika och friterad romanesco.
 
200 g  lax (som kan ätas rå)          

0,5   rättika          

1   romanesco, knopparna          

   olja, till fritering          

1 tsk  sesamfrön, rostade          

         Marinad till lax:         

0,5 dl  japansk soja          

1 tsk  gin          

0,5 tsk  ättikssprit          

2 tsk  sesamolja          

2 klyftor  vitlök, finhackade          

2   små grön chili, hackade          

1   brunt päron, rivet          

          Marinad till rättika:        

1,5 tsk  socker          

0,5 tsk  salt          

1 msk  risvinäger          

0,5 dl  vatten

Blanda ihop alla ingredienser till laxmarinaden och lägg ner laxen (hel).  

 Låt ligga minst 30 minuter.          

                           Skala rättikan och hyvla med en potatisskalare och lägg ner i marinad i 10 minuter.              

                           Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek laxen snabbt på alla kanter, låt svalna.              

                           Hetta upp olja till 180 grader och fritera romanescoknopparna.              

                           Badda in laxens yttre sidor med sesamfröna. Skär sedan upp laxen i 5 mm bitar.              

                           Servera laxen med rättikan, den friterade romanescon samt såsen (silade marinaden).              

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0