Musslor med brynt smör.


6 - 8 personer.
Receptet är med färska musslor och om du tar frysta som är färdigkokta behöver du bara göra örtsmöret.
 
1 kg blåmusslor
1 gul lök, finhacka
2 vitlöksklyftor, finhacka
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 - 4 persiljestjälkar
 
BRYNT ÖRTSMÖR:
100 g smör
1 lagerblad
2 msk sherryvinäger eller annan vinäger
2 msk hackad basilika
2 msk hackad timjan
2 msk hackad persilja
1 lagerblad
 salt & svartpeppar
 
Skrubba musslorna väl i kallt vatten. Släng bort dom som är trasiga eller inte stängs när de knackas i köksbänken.  Fräs löken i oljan i en gryta i 2 minuter. Tillsätt vin, vatten och persiljestjälkar. Lägg musslorna i grytan och sätt på locket. Koka i 4 - 5 minuter, tills de har öppnat sig. Släng bort de som fortfarande är stängda.
ÖRTSMÖR: Bryn smöret i en kastrull med lagerbladet. Tillsätt vinäger, örter, salt och peppar. Ta upp lagerbladet. Ta upp musslorna och ta bort den övre halvan av skalet. Lägg dem på ett stort fat och häll över smöret. Servera med ett gott bröd.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0