Ernst cantuccini skorpor.

 
Läckra skorpor med mandel och pistage. Görs utan smör eller olja. 
 
500 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
500 g socker
5 ägg
500 g hel oskalad mandel
2 dl pistagenötter
1 tsk salt
 
                    Blanda alla torra ingredienser i en hushållsassistent, använd assistentens vinge för att kunna krossa nötterna något i blandningen. eller grovhacka dem för hand. Tillsätt äggen och blanda till en mjuk, degig konsitstens. Mjöla arbetsunderlaget och dela degen i fyra lika stora delar, forma långa limpor av degen.         Lägg limporna på bakplåtsklädda plåtar .Grädda cantuccini-limporna i 200 grader i ugn i ca 15 minuter. Låt svalna och skär ut skorporna med en vass kniv.                                                                                       
              

               

               

             

              

              

 

 
 

               

              

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0