Äppeldessert med mandelmassa.

 
Läckert recept på äppeldessert, som också kan användas som pajfyllning.
 

700g syrliga äpplen

2 dl crème fraiche

3 ägg

1 dl strösocker

150 g mandelmassa, grovt rivet

rivet skal från ½ citron

1 tsk malen kanel

 

Tillbehör:

glass eller grädde

 

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda crème fraiche, ägg, socker, riven mandelmassa, citronskal och kanel. Tvätta äpplena, riv dem grovt med skalen kvar. Krama ur lite vätska och blanda ner äppelrivet i smeten.

2. Fördela smeten i smorda portionsformar eller en större ugnsfast form och grädda mitt i ugnen tills smeten stannat, ca 25-40 min beroende på formarnas storlek. Låt svalna och servera med grädde eller glass.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0