Cappuccino cheesecake.

 
En mäktig, samtidigt friskt syrlig dessert med fin smak av gott kaffe. Kakan ska inte bakas, men stelna i kyl ca 8 timmar – börja i tid!
 

175g digestivekex, krossade

85 g smält smör

1 dl starkt kaffe (knappt) alt. 4-5 msk espresso

4 x 250 g mascarpone

4 st. gelatinblad

225 g siktat florsocker

GARNERING:

kakao och riven choklad

 1. Lägg ett bakplåtspapper i en rund bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och bred ut på botten av formen.

2. Häll kaffet i en kastrull tillsammans med 125 g mascarpone och värm försiktigt, rör hela tiden tills det börjar bubbla. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.

3. Ta kastrullen från plattan, låt gelatinbladen rinna av lite och rör ner dem försiktigt, ett i taget, i smeten. Rör om ordentligt tills allt är väl blandat.

4. Rör resten av mascarponen med florsockret till en slät massa och blanda ner i kaffemixen. Vispa till slät konsistens. Häll smeten i bakformen, jämna till ytan och ställ i kylskåp att stelna, ca 8 timmar.

5. Inför servering, ta kakan ur formen, smula över ett par kex och sikta över lite kakao.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0