Sega mariannesnittar.

 
Gott & Gott.
 
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 msk ljus sirap
2, 25 dl vetemjöl
2, 5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
20 st. marianne karameller
 
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Hacka mariannekaramellerna.
Nyp ihop alla ingredienser utom marianne till en smidig deg.
Arbeta in de hackade karamellerna.
Rulla till två längder och lägg på plåten.
Platta till längderna ordentligt.
Dessa flyter inte ut så mycket alls, så de blir ungefär lika breda som de är när du plattat dem.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Låt sedan svalna helt innan du lyfter dem från plåten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0