Sill med dill, lime och chili.

 
En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar.
 
             200 g  inläggningsklar sill                

               10 cm  gurka                

                0,5 kruka  dill                

           1   bananschallottenlök                

             1   lime, skalet och saften               

 1   grön chili

 

1 - 2 - 3 Lag:

                                                                               1 del  ättika                

                                                                              2 delar  socker               

                                                                              3 delar  vatten

 

                    Skär sillfiléerna i önskad storlek.                    

                                            Skär sedan lök och chili tunt och lägg i en fin burk, gärna med lock.                    

                                                             Plocka ner dillen och lägg i burken.                    

                                                   Tillsätt skalet från en lime samt saften av frukten.                    

                                                           Tärna gurkan fint och lägg i burken.                    

                                                Avsluta med 1-2-3-lagen så att det täcker allt i burken.                    

                                                   Stäng locket och förvara i kylen till servering.                    

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0